IQ niveauer

Folk, der har en IQ højere end 140 har udmærkede forudsætninger for kreativ aktivitet og bestemte retninger af alternativ viden. Mindre end 3% af befolkningen har IQ mellem 131 og 140. Dette er en usædvanlig høj IQ.

Værdien af IQ over 140

Folk, der har en IQ højere end 140 har udmærkede forudsætninger for kreativ aktivitet og bestemte retninger af alternativ viden. De er genier til at opfinde nye teorier og nye maskiner. Der er cirka 0,2% af disse mennesker i befolkningen. Af berømtheder med dette niveau  kan nævnes Bill Gates eller Stephen Hawking.

 

Værdien af IQ fra 131 til 140

Mindre end 3% af befolkningen har IQ mellem 131 og 140. Dette er en usædvanlig høj IQ. Mennesker med dette niveau er gode ledere eller fagfolk på området. De er også gode videnskabsfolk og forskere.For eksempel, Californien guvernør og tidligere skuespiller Arnold Schwarzenegger og skuespiller Nicole Kidman har IQ på dette niveau.

 

Værdien af IQ fra 121 til 130

Værdier mellem 121 og 130 anses for højt over gennemsnittet. Mennesker med dette niveau kan nemt studere på universitetet. I ledende stillinger eller kreative områder, kan de også opnå fremragende resultater. Befolkningen i denne gruppe udgør cirka 6%.

 

Værdien af IQ fra 111 til 120

Dette er en intelligens over gennemsnittet . Enkelte kan studere på universitet uden problemer. Hvis en person er hårdtarbejdende kan han/hun få et ekstraordinært arbejde på arbejdsmarkedet. Der er cirka 12% af befolkningen med denne IQ.

 

Værdien af IQ fra 101 til 110

De målte IQ-niveauer mellem 101 og 110 anses for at være et højt gennemsnit. Person, med disse værdier, kan studere på universitet med besvær, men hvis han/hun er hårdtarbejdende og omhyggeligt, er det muligt at opnå ekstraordinære jobs. Der er cirka 25% af befolkningen med dette IQ.

 

Værdien af IQ fra 91 til 100
 

De målte IQ-niveauer mellem 91 og 100 betragtes som den gennemsnitlige intelligens, som i befolkningen udgør ca. 25%. Mennesker med dette niveau kan bestå afgangseksamener nemt og arbejde i mellemledende stillinger.

 

Værdien af IQ fra 81 til 90

Mennesker med de IQ mellem 81 og 90 kan afslutte folkeskolen og kan være gode til manuelle handelserhverv og aktiviteter. Dette er en anelse under gennemsnitslig intelligens. Denne kategori udgør 10% af befolkningen.

 

Værdien af IQ fra 71 til 80

Dette er en lavere grad af mental retardering. Personer på dette niveau, studerer grundskolen med vanskeligheder, men i specialskoler kan de studere næsten uden problemer. Disse personer udgør en tiendedel af befolkningen.

 

Værdien af IQ fra 51 til 70

Personer med en IQ mellem 51 og 70 kan fuldføre særlige skoler, hvis man giver dem nok tid og opmærksomhed. De kan passe på sig selv, og styre de daglige aktiviteter. Dette er et mindre mentalt retardering . Dette niveau er repræsenteret af næsten 7% af befolkningen.

 

Værdien af IQ fra 21 til 50

Dette er den centrale mentalt retarderede. Personer med disse foranstaltninger er ikke i stand til at blive uddannet, men de er i stand til at passe på sig selv og leve uafhængigt. Der er 2% af de mennesker i befolkningen. 

 

Niveauer af IQ på op til 20

Dette er en alvorligt mental retardering. Sådanne personer kan ikke blive uddannet og opdraget. De er ofte afhængige af hjælp fra andre, ude af stand til at drage omsorg for sig selv, og lever ofte i deres egen verden uden opfattelse af omgivelserne.

IQ test

Medfødt intelligensTest dit niveau af medfødt intelligens i en enestående IQ test...

Numerisk intelligensTestning af den numeriske intelligens retter sig frem for alt mod...