Måling af Intelligens

Det første forsøg på at måle intelligens startede så tidligt som tilbage i det 19. århundrede, da man troede at størrelsen af hjernen var bestemmende for IQ-målinger.
I dag bruger vi andre metoder til måling af IQ - intelligens test.

Det første forsøg på at måle intelligens startede så tidligt som tilbage i det 19. århundrede, da man troede at størrelsen af hjernen var bestemmende for IQ-målinger. I dag bruger vi andre metoder til måling af IQ - intelligens test. Måling af intelligens ved hjælp af tests blev brugt først af Alfred Binetter og disse forsøg var beregnet til børn. Siden da, er testene blevet opgraderet, ændret og udviklet yderligere, indtil den nuværende form, hvilket giver mulighed for at teste IQ i alle aldre. 

 

Prøveplads

I dag, intelligens måles ved forskellige psykologiske tests, som er oprettet af eksperter på dette område, og i betragtning af især følgende områder: opfattelse og visuel intelligens, kommunikationsevne og sproglig intelligens, teknisk kunnen og praktisk intelligens og logisk tænkning og matematiske intelligens.

 

Komplekse og delvis test

IQ test er enten komplekser, der måler mere kapacitet end blot IQ (her bl.a. om: et analytisk test, test Army Alpha og Army Beta, struktur intelligens test, Wechslers forsøg, og andre) eller delvis at kun måle IQ, herunder generel intelligens (dette omfatter test Domino, CF 1, CF 2, CF 3, en test af progressive matricer test UNESCO og andre).

Dele af IQ-test

IQ test består af flere verbale subtests (dVisse omfatter forståelse, aritmetiske, ligheder, ordforråd osv.) og flere resultater fra subtests (for eksempel billedet completition, objekt strukturering, billed layout i den rigtige rækkefølge, …).
 
 

IQ test

Medfødt intelligensTest dit niveau af medfødt intelligens i en enestående IQ test...

Numerisk intelligensTestning af den numeriske intelligens retter sig frem for alt mod...